Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowa z ogórkiem konserwowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 100 g
kostka rosołowa 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
koperek 5 gałązek
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
ogórek konserwowy Smak 2 szt
śmietana 30% do zabielenia
ryż 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa z ogórkiem konserwowym

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, koperek siekamy. Mięso kroimy w kostkę Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kostkę bulionowa i zagotowujemy. Następne dodajemy mięso i gotujemy 5 minut, dodajemy warzywa oraz ryż – gotujemy około 15 minut. Ogórki ścieramy na dużych oczkach, dodajemy do zupy razem z koperkiem i gotujemy 5 minut, doprawiamy sola i pieprzem, zabielamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 13.05.2014 11:47
pyszna zupka uwielbiam ogórkową
iziona 13.05.2014 07:35
U nas sie to nazywało ogórkowa z ryzem i to była zmora mojego dzieciństwa :), ale Twoja apetycznie się prezentuje.
Czyki 12.05.2014 21:15
Wygląda wspaniale:)
IZABELA29 12.05.2014 18:55
lubię takie zupki
cukiereczek 12.05.2014 18:31
lubię takie domowe zupy
Gracer 12.05.2014 17:53
smaczna zupa
Joannasz3190 12.05.2014 17:35
Ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak