Gołąbki w sosie pomidorowym

Gołąbki w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • kapusta

    1 głowa
  • jajka

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, podczas gotowania zdejmując miękkie liście. Mięso wymieszać z jajkami, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną drobno i podsmażoną na oliwie cebulkę. Wyrobić farsz mięsny( można dodać także dowolne zioła). Farsz nakładać na miękkie liście kapusty, zawijać. Gołąbki wkładać do garnka, zalać wodą, która została z gotowania kapusty. Gotować przez 40- 50 minut, sos doprawić do smaku solą i pieprzem, zaprawić mąką i koncentratem pomidorowym( można także dodać śmietanę). Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki.
RADA: Jeżeli nie chcemy, aby gołąbki przywarły do dna garnka możemy włożyć na dno pokrywkę od mniejszego garnka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

27.01.2014 11:41
pyszne gołąbki

Wafelek2601

25.07.2013 19:22
Bardzo lubię gołąbki

IKrakowianka

07.09.2012 21:27
Super

IZABELA29

13.01.2012 09:08
najbardziej lubia takie gołąbki moje dzieci z sosikiem pomidorowym

Barbara55

06.06.2011 16:52
dzisiaj robiłam gołąbki

szajba2

04.06.2011 18:06
gołąbki uwielbiam

rakow2

09.02.2011 16:42
gołąbki lubię bardzo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat