Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z fasolą konserwową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej rzepakowy 2 łyżki
mięso mielone wieprzowe 40 dag
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
masło 1 łyżka
jajko 4 sztuki
jogurt naturalny 150 gram
fasola czerwona z puszki 1/2 kilograma

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z fasolą konserwową

Fasolę osączyć na sitku. Mięso przyprawić solą i pieprem, podsmażyć, jednocześnie rozdrabniając na mniejsze cz
ęści. Dodać przecier pomidorowy, sól, paprykę i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Żaroodporną formę wysmarować tłuszczem. Ułożyć warstwę fasoli, na wierzch rozprowadzić mięso.
Piec w piekarniku około 15 minut.
Jajka wymieszać z jogurtem solą oraz pieprzem. Podlać potrawę i zapiekać aż jajko się zetnie.
Na koniec posypać suszonym tymiankiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak