Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek z jajkiem w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowego boczku 1 kg
sól, pieprz
Majeranek suszony Prymat
jajko
natka pietruszki
kilka marynowanych grzybków
bulion 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek z jajkiem w galarecie

Z boczku odkrawamy skórę, mięso nacieramy solą wymieszaną z przyprawami i odstawiamy na kilka godzin. Następnie ok godziny pieczemy w 200 st C.
Upieczony boczek schładzamy i kroimy w cienkie plasterki. Nakładamy grzybki i zawijamy
Na półmisku układamy ruloniki, a nich plastry ugotowanego jaja na twardo i zalewamy galaretą. Wkładamy do lodówki, by galareta stężała.


Galaretę można też zrobić z wody, kilku kostek rosołowych oraz żelatyny.

smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 04.08.2010 06:55
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak