Ciasto kruche ze śliwkami

Ciasto kruche ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 SZKLANKI
  • margaryna

    1 SZT.
  • cukier

    4-5 LYZKI
  • żółtko

    5 SZT.
  • proszek do pieczenia

    3 LYZECZKI
  • śliwki

    1 kg
  • białka

    5 SZT
  • kisiel truskawkowy

    1 SZT
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sliwki przekrawamy na pol wyjmujemy pestke.Make margaryne cukier zoltka i proszek do pieczenia mieszamy odlozyc troche na posypke na gore ciasta. Ciasto rozkladamy do formy i ukladamy sliwki brzuszkiem do dolu. Piana: Białka ubijamy na sztywno i dodajemy szklanke cukru dalej ucierajac dodajemy kisiel czerwony i wykladamy na sliwki. Na gorze scieramy pozostale cisto na posypke. Pieczemy ok. 45 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Allice

10.06.2011 12:02
pyszne ciasto :)

Iwusia

08.08.2010 21:29
ciasto jest super, piekłam z Twojego przepisu i wyszło wspaniale :) dodałam 4 zdjęcia :)

borys

04.08.2010 09:05
dawno takiego nie jadlem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat