Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z kury rosołowej z kurkumą...

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kura lub kurczak 1/2 dużej sztuki
woda 5 litrów
ziele angielskie 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
włoszczyzna 1 pęczek
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
przyprawa w płynie - do smaku
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
makaron nitki - ile potrzeba

Porada

kura rosołowa jest dość twardym mięsem, więc warto ją zmielić czy rozdrobnić w rozdrabniaczu z włoszczyzną i zrobić gotowane pulpety w sosie koperkowym lub użyć do jakiegoś nadzienia jako farsz

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z kury rosołowej z kurkumą...

połowę dużej kury rosołowej opłukać i zalać wodą, po zagotowaniu zmniejszyć ogień, łyżką cedzakową zebrać szumy

wsypać ziele i liście laurowe i gotować z 50 minut

następnie dodać obraną włoszczyznę, kucharka i gotować z 30 minut

na koniec wsypać kurkumę dla pięknego koloru złotego, kucharka w płynie do smaku

podać z makaronem nitki i przed jedzeniem popieprzyć rosół...........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stef 10.05.2014 17:29
Pyszny rosołek.
patryska76 10.05.2014 16:20
Ale żółciutki... Pyszny taki rosołek ;)
Smaczna_B 10.05.2014 16:00
dodając kurkumę mamy ładny kolor rosołu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak