Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip ogórkowo cebulowy do grilla

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
ogórki konserwowe 2 szt duże
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
ketchup łagodny 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dip ogórkowo cebulowy do grilla

Cebulę obieramy, kroimy w malutką kosteczkę, przekładamy do miseczki, solimy i zostawiamy na 10 minut. Ogórki konserwowe kroimy w malutką kosteczkę. Do cebuli dodajemy ogórki, mieszamy całość. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Następnie dodajemy ketchup, doprawiamy pieprzem i mieszamy. Odstawiamy na kwadrans dla przegryzienia smaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.05.2014 08:25
bardzo dobry
kuklik 11.05.2014 10:21
pyszny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak