Ser żółty domowy

Ser żółty domowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 l
  • twaróg

    1 kg
  • sól

    1 łyżeczka
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • masło

    2 łyżki
  • żółtka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do prawie gotującego się mleka dodać twaróg i mieszać,musi się podgotować ok 5 minut.
Wycedzić przez drobniutkie sitko.

Przełożyć to do naczynia, dodać wszystkie składniki i mieszać przez 15 minut, potem włożyć do formy i odstawić na 3-4 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

18.09.2013 14:10
Robię taki ser od wielu lat, za każdym razem wychodzi inaczej ;)

Yvonne

29.05.2011 12:18
czyli po odcedzeniu już nie ogrzewać?

gusia1000

28.03.2011 14:55
Lepszy od kupnego.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat