Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser żółty domowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
twaróg 1 kg
sól 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ser żółty domowy

Do prawie gotującego się mleka dodać twaróg i mieszać,musi się podgotować ok 5 minut.
Wycedzić przez drobniutkie sitko.

Przełożyć to do naczynia, dodać wszystkie składniki i mieszać przez 15 minut, potem włożyć do formy i odstawić na 3-4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 18.09.2013 14:10
Robię taki ser od wielu lat, za każdym razem wychodzi inaczej ;)
Yvonne 29.05.2011 12:18
czyli po odcedzeniu już nie ogrzewać?
gusia1000 28.03.2011 14:55
Lepszy od kupnego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak