Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglana sałatka z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 szkl kaszy jaglanej
1 szkl. wody
1 szkl. mleka
1 puszka czerwonej fasoli
plaster gotowanej szynki o grubości 3 cm
sól
estragon
pieprz
natka pietruszki
6 łyzek oliwy
sól ewentualnie pieprz
ogórki konserwowe 2-3 szt.
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglana sałatka z fasolą

Kaszę płuczemy i wrzucamy do gotującej się i osolonej wody wymieszanej z mlekiem. Fasolę odcedzamy a pozostały z niej wyciąg wlewamy do kaszy. Ogórki kroimy na średniej wielkości kawałkai. Szynkę kroimy w małą kostkę. Kaszę po ugotowaniu przelewamy ciepłą wodą. Po jej ostudzeniu wszystkie przygotowane wcześniej składniki łączymy ze sobą. Do małej szklanki wlewamy sok z cytryny, mieszamy z solą. Powoli dolewamy oliwę ciągle mieszając aż sos zgęstnieje. Sosem polewamy sałatkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 30.09.2010 10:48
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak