Jaglana sałatka z fasolą

Jaglana sałatka z fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 szkl kaszy jaglanej

  • 1 szkl. wody

  • 1 szkl. mleka

  • 1 puszka czerwonej fasoli

  • plaster gotowanej szynki o grubości 3 cm

  • sól

  • estragon

  • pieprz

  • natka pietruszki

  • 6 łyzek oliwy

  • sól ewentualnie pieprz

  • ogórki konserwowe

    2-3 szt.
  • sok z cytryny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę płuczemy i wrzucamy do gotującej się i osolonej wody wymieszanej z mlekiem. Fasolę odcedzamy a pozostały z niej wyciąg wlewamy do kaszy. Ogórki kroimy na średniej wielkości kawałkai. Szynkę kroimy w małą kostkę. Kaszę po ugotowaniu przelewamy ciepłą wodą. Po jej ostudzeniu wszystkie przygotowane wcześniej składniki łączymy ze sobą. Do małej szklanki wlewamy sok z cytryny, mieszamy z solą. Powoli dolewamy oliwę ciągle mieszając aż sos zgęstnieje. Sosem polewamy sałatkę

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

30.09.2010 10:48
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat