Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka i marchewka w jednym - w obstawie młodych ziemniaków i kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,3 kg
Grill przyprawa ziołowa Prymat 2 łyżeczki
czosnek 3 ząbki
olej 4 łyżki
marchew 2-3 sztuki
kapusta kiszona 1 szklanka
ziemniaki młode 8-10 sztuk
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka i marchewka w jednym - w obstawie młodych ziemniaków i kapusty

Kroki postępowania

1
W miseczce przygotowujemy marynatę do szynki: w tym celu łączymy ze sobą olej, przyprawę grill ziołowy oraz przeciśnięty czosnek.
Krok 1 - Szynka i marchewka w jednym - w obstawie młodych ziemniaków i kapusty foto
2
Przygotowujemy kluczowe składniki czyli: mięso szynkę wieprzową, marchew oraz kapustę kiszoną.
Krok 2 - Szynka i marchewka w jednym - w obstawie młodych ziemniaków i kapusty foto
3
Marchew myjemy obieramy i kroimy na pół.
Krok 3 - Szynka i marchewka w jednym - w obstawie młodych ziemniaków i kapusty foto
4
W szynce nożem robimy nacięcia- tunele do których wkładamy marchewkę.
Krok 4 - Szynka i marchewka w jednym - w obstawie młodych ziemniaków i kapusty foto
5
Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.
Krok 5 - Szynka i marchewka w jednym - w obstawie młodych ziemniaków i kapusty foto
6
Młode ziemniaczki obieramy.
Krok 6 - Szynka i marchewka w jednym - w obstawie młodych ziemniaków i kapusty foto
7
Wyciągamy mięso z lodówki , przekładamy go do naczynia żaroodpornego. Obok mięsa układamy młode ziemniaczki.
Krok 7 - Szynka i marchewka w jednym - w obstawie młodych ziemniaków i kapusty foto
8
Kapustę kiszoną odcedzamy i przekładamy na ziemniaczki.
Krok 8 - Szynka i marchewka w jednym - w obstawie młodych ziemniaków i kapusty foto
9
Kapustę i ziemniaczki obsypujemy ostrą papryka.
Krok 9 - Szynka i marchewka w jednym - w obstawie młodych ziemniaków i kapusty foto
10
Mięso wstawiamy do piekarnika i pieczemy 60-70 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone mięso kroimy w plastry i podajemy z ziemniaczkami i kapustką. Smacznego!
Krok 10 - Szynka i marchewka w jednym - w obstawie młodych ziemniaków i kapusty foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 09.05.2014 08:38
świetny obiadek
kornelcia 08.05.2014 23:16
smakowite połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak