Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z polędwicą w sosie śmieanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 40 dag
cebula biała 2 sztuki
pomidory bez skóry 4 sztuki
masło 2 łyżki
śmietana 250 ml
mąka 2 łyżki
przecier pomidorowy 75 gram
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
ryż 3 (w woreczku)
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z polędwicą w sosie śmieanowym

Ryż ugotować a sypko.
Mięso pokroić w paski. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pomidory pokroić Pomidory i mięso dodać do sosu i okolo 5 minut podgrzewać ale nie gotować.
Nakładać na talerze ryż a w środek mięso z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 23.09.2010 07:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak