Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niebiański przysmak z jagodami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
cukier 1 szklanka
masło roślinne 7 dag
jajko 2 sztuki
mleko 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka
kremówka 500 ml
cukier waniliowy 2 łyżeczki
cukier 15 dag
jagody 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Niebiański przysmak z jagodami

Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dolać mleko, dodać miękkie masło i proszek do pieczenia. Składniki dokładnie wymieszać z mąką. Ciasto zagnieść i podzielić na dwie części. Każdą z części wyłożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszki i piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Ciasto wystudzić.
Kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Na jednym blacie ciasta wyłożyć jagody, posmarować masą( odłożyć 4 łyżki), przykryć drugim blatem i posmarować pozostawionym kremem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 07.07.2013 16:40
aż ślinka cieknie
IKrakowianka 18.10.2012 23:00
super ciasto
Mariusz18 19.01.2012 10:44
wygląda apetycznie
fictor123 30.11.2011 10:31
mniam
Zoso 09.11.2011 13:38
pycha ciacho
ben-ka 25.10.2011 20:21
jak niebiański i do tego z jagodami to ja poproszę:)
Barbara55 06.06.2011 16:53
kto zje ten jest w siódmym niebie
rakow2
rakow2 09.02.2011 16:41
mogą
berys18 06.01.2011 18:33
ciekawe, czy jagody mogą być mrożone?
Karolina92 23.12.2010 08:39
faktycznie musi być niebianski :)
Krzysztof42 15.08.2010 12:30
jak to mówią \"niebo w gębie\"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak