Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z Grilla w ostro kwaśno miętowej marynacie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 1 kg
cebula czerwona 1 szt
papryczka chilli 2 szt
imbir starty 50 gram
czosnek ząbki 4 ząbki
mięta liście 20 szt
sok z cytryny 1 szt
miód płynny 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z Grilla w ostro kwaśno miętowej marynacie

Grill to to, co uwielbiam chyba najbardziej! Tym razem na ruszt wrzuciłem swojski boczek w mojej autorskiej marynacie!

Cebulę, paprykę, czosnek i mietę kroimy nożem dość drobno. Imbir tarkujemy na tarce, następnie zalewamy miodem i oliwom i sokiem z cytryny, mieszamy... Tak uzyskaną marynatą nacieramy kawałki koniecznie surowego i świeżego boczku. Odstawiamy do lodówki na dobę!

Na drugi dzień grillujemy po 15 minut na każdej ze stron!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 09.05.2014 10:41
Fajne mięsko :-)
aisoglam 08.05.2014 21:55
Pychotkowy ten boczek :)
Olga_SK 08.05.2014 20:07
Do wypróbowania w najbliższy weekend :D
Christopher 08.05.2014 19:26
Ciekawe zestawienie smaków,lubię takie.
Aleksandra/Olcia 08.05.2014 19:12
fajny pomysł
stef 08.05.2014 18:12
Postarałeś się Marcin,ekstra jedzonko!
Krzysztof15 08.05.2014 17:32
wyglada apetycznie
Noruas 08.05.2014 14:50
Świetny wariant smakowy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak