Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z piczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 60 dag
cebula 1 szt
pieczarki 25 dag
szynka w plasterkach 6 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka 8 łyżek
jajko 3 szt
olej do smażenia
ząbek czosnku 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z piczarkami

Schab pokroić na 6 plastrów. Mięso cienko rozbić i posypać sola, pieprzem i roztartym czosnkiem. Cebulkę posiekać i zrumienić na łyżce oleju, dodać posiekane pieczarki i dusić ok 10 minut. Doprawić. Na każdy płat mięsa położyć plaster szynki, na to nałożyć łyżkę farszu grzybowego. Mięso składać w kopertę. Obtoczyć w mące, jajku i w bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 07.08.2012 20:40
pycha
IlonaAlbertos 10.05.2012 21:43
Apetyczne.
Iwusia 05.05.2012 12:29
takie kotleciki są smakowite i soczyste
Iwona51
Iwona51 13.12.2011 08:52
smaczny
Jolanta40 07.11.2011 08:35
pyszności
Margo1 22.12.2010 10:20
smaczne
Arlanna 13.12.2010 07:26
Wygląda apetycznie :)
Mysiunia 18.09.2010 22:08
ładnie wyglada
bogumiła3 16.09.2010 15:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak