Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe szparagi na bekonie i jajku sadzonym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Podstawowe

szparagi białe 1 pęczek
boczek wędzony 10 plastrów
jajko 4 szt
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przyprawy

sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Białe szparagi na bekonie i jajku sadzonym

Kroki postępowania

1
Szparagi obieramy, odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy na parze z oprószone cukrem i solą
Krok 1 - Białe szparagi na bekonie i jajku sadzonym  foto
2
Boczek kroimy w plastry i prażymy na suchej patelni aż się zarumieni.
Krok 2 - Białe szparagi na bekonie i jajku sadzonym  foto
3
Szparagi podajemy z jajkiem sadzonym, natomiast szparagi okraszamy masełkiem z bułką tartą.
Krok 3 - Białe szparagi na bekonie i jajku sadzonym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka107 14.05.2014 16:56
Koniecznie do wypróbowania :)
BernadettaP 08.05.2014 22:00
Uwielbiam szparagi w takim wydaniu.
sylwia_sl 08.05.2014 10:57
piękne i na pewno smaczne wykonanie
luna76 07.05.2014 19:14
już bym zjadła :)
magda1976 07.05.2014 15:58
aż ślinka cieknie!
Triss 07.05.2014 15:04
szybkie i ładnie podane.;)
Lis 07.05.2014 14:34
super przepis:)
Czyki 07.05.2014 12:18
Wspaniałe danie:) i jak pięknie się prezentuje.
Joannasz3190 07.05.2014 11:52
Pięknie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak