udka z kurczaka w ziołach

udka z kurczaka w ziołach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    8-10 sztuk
  • miód

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżki
  • białe wino

    1 szklanka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć a następnie posolić i popieprzyć. Cytrynę lub lionkę dokładnie wyszorować i razem ze skórką pokroić w plastry. Zioła mogą to być dowolne nawet świeże wymieszać je z oliwą, miodem i plastrami cytryny można cytrynę delikatnie pognieść tak aby dała sok. Do powstałej marynaty włożyć udka i schładzać ok. 2 godzin w lodówce. Następnie całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać winem wyjąć jednak wcześniej cytrynę. Dusić do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ania67

30.11.2010 09:05
wspaniałe

Smakosz6

28.08.2010 00:17
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat