Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z grilla

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 3 sztuki
koperek 3 łyżki
cytryna 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z grilla

Kroki postępowania

1
1. Pstrągi myjemy, czyścimy z łusek przyprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odkładamy na pół godziny.
Krok 1 - Pstrąg z grilla foto
2
2. W brzuszki pstrągów wkładamy posiekany koperek. Wierzch smarujemy oliwą.
Krok 2 - Pstrąg z grilla foto
3
3. Rozgrzewamy grilla, nakładamy ryby i smażymy po kilka minut z każdej strony. Jeżeli posiadamy grill kontaktowy, przykrywamy górną płytą i smażymy odpowiednio krócej.
Krok 3 - Pstrąg z grilla foto
4
4. Podajemy gdy skórka się zrumieni.

Smacznego !!!
Krok 4 - Pstrąg z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 02.04.2015 07:19
bardo smacznie wygląda
adelajda 12.05.2014 10:40
Super pstrągi :)))
Bernadeta1 08.05.2014 12:35
pyszna taka rybka
ao_12 07.05.2014 17:57
pyszna rybka:)
Wiesława1 07.05.2014 06:58
Cos dla mojego męża.!!Ja tylko ryby morskie.
caralajna 07.05.2014 06:28
bardzo apetyczna rybka
Renata9 06.05.2014 21:30
chętnie bym zjadła takiego pstrąga
Róża1 06.05.2014 20:50
pyszniutkie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pajbek 06.05.2014 20:41
To lubię :-)
Christopher 06.05.2014 20:29
Takie pstrągi są smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak