nibylody z owocami

nibylody z owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 szkl. mleka

  • 1 szkl. cukru

  • 1 torebka cukru waniliowego

  • 1 łyzeczka żelatyny

  • owoce sezonowe

    1 szklanka
  • żółtka

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja sparzamy zółtka oddzielamy od białek. Zółtka ucieramy z cukrem na puszystą mase a mleko wymieszane z cukrem waniliowymi zelatyną podgrzewamy i mieszamy aż żelatyna sie rozpuści. Mleka nie zagotowujemy. przestudzone ale jeszce łe mleko łączymy z masą, ciągle ubijając masę trzepaczką. przelewamy masę do salaterek i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. gdy masa zacznie stęzeć zatapiam,y w niej świerze owoce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat