Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony klasyczny morszczuk na oliwie z masłem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 60 dag
jajko 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
mąka pszenna do panierowania
masło do smażenia
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony klasyczny morszczuk na oliwie z masłem

Kroki postępowania

1
Rybę nie zamrożoną kroimy w mniejsze kawałki
Krok 1 - Smażony klasyczny morszczuk na oliwie z masłem foto
2
Do miseczki wbijamy jajka doprawiamy solą i pieprzem - roztrzepujemy
Krok 2 - Smażony klasyczny morszczuk na oliwie z masłem foto
3
Do jajka wkładamy rybę i zostawiwszy na 15 minut
Krok 3 - Smażony klasyczny morszczuk na oliwie z masłem foto
4
Do miski wsypujemy mąkę\, wkładamy pojedynczo rybkę i ją panierujemy
Krok 4 - Smażony klasyczny morszczuk na oliwie z masłem foto
5
Na patelnie nakładamy masło i oliwę - rozgrzewamy tłuszcz
Krok 5 - Smażony klasyczny morszczuk na oliwie z masłem foto
6
wkładamy o panierowną rybę na rozgrzany tłuszcz
Krok 6 - Smażony klasyczny morszczuk na oliwie z masłem foto
7
Smażymy na złoto z dwóch storn
Krok 7 - Smażony klasyczny morszczuk na oliwie z masłem foto
8
Wyciągamy rybę na papierowy ręcznik by wchłonął nadmiar tłuszczu
Krok 8 - Smażony klasyczny morszczuk na oliwie z masłem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 06.05.2014 10:08
pysznie zrobiona rybka
Laila2786 06.05.2014 09:22
rewelacyjny obiadek
gibli 06.05.2014 07:41
smaczna rybka)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak