Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pakieciki z farszem jajecznym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 250 g
jajko 4 szt
szynka gotowana 4 plastry
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól 1 do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pakieciki z farszem jajecznym

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, oskubać ze skorupki i pokroić w kosteczkę. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę i śmietanę. Wymieszać, doprawić do smaku.

Ciasto francuskie pokroić na 15 małych kwadracików. Na 14 z nich ułożyć farsz, posypać słodką papryką i zwinąć w bukieciki. Resztę ciasta pociąć na cienkie paseczki, obwiązać nimi bukieciki. Piec około 25minut w temp. 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 12.05.2014 15:28
Wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak