Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażanowe roladki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
sól do smaku
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat 3 łyżki
ser kozi 10 dag
pomidor 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażanowe roladki

Umytego i osuszonego bakłażana kroimy wzdłuż na plastry, następnie posypujemy go solą i odstawiamy na około 20 minut. Po tym czasie obsmażamy go z każdej strony na rozgrzanej patelni. Po zdjęciu z patelni smarujemy z jednej strony sosem czosnkowym i posypujemy pokruszonym serem, następnie układamy na każdym plastrze po kawałku pomidora i zwijamy roladki. Tak przygotowaną przekąskę podajemy jeszcze ciepłą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 25.03.2016 11:12
pyszny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak