Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody agrestowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 szkl śmietanki kremówki
1 szkl. cukru
agrest 1/3 kg
żółtko jajek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Lody agrestowe

Obrany i opłukany agrest rozgotowujemy z odrobiną wody i połową cukru. Studzimy. Jaja sparzamy, oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z drugą połową, cukru na puszystą masę. Ubitą śmietankę kremówkę delikatnie łączymy z masą jajeczną, a następnie ze zmiksowaną masą owocową. Masę przekładamy do plastikowego naczynia i wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak