Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik czerwony

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 50 dag
cebula 1 szt
ogórek 1 szt
koper zielony 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik czerwony

Umyte buraki ugotować w skórkach, ostudzić, obrać, zetrzeć na tarce z największymi otworami. Zalać 3 szklankami wody, dodać cebulę, sól, cukier do smaku, zakwasić, zagotować i odstawić na co najmniej 2 godziny. Zimny wywar odcedzić. Dodać pokrojony w cienkie plasterki ogórek, koper. Podawać zimny z pasztecikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.01.2014 18:22
Smakowity.
jeta72 09.06.2012 19:23
uwielbiam!!!
Iwona51
Iwona51 08.12.2011 09:26
fajny
Monika193
Monika193 18.10.2010 10:39
z chęcią wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak