Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak z zielonego groszku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 8 plastry
cebula 1
groszek mrożony 30 dag
rosół drobiowy 1/4 szklanka
kwaśna śmietana 1/4 szklanka
parmezan starty 1/4 szklanka

Porada

Jeśli ktoś nie lubi parmezanu może dodać dowolny ser żółty. Danie również można posypać serem.

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak z zielonego groszku

Kroki postępowania

1
Boczek (lub polędwicę, szynkę, baleron)pokrojony w kostkę obsmażyć.
Krok 1 - Przysmak z zielonego groszku foto
2
Dodać pokrojoną cebulę i smażyć, aż będzie miękka.
Krok 2 - Przysmak z zielonego groszku foto
3
Odlać zbędny tłuszcz, dodać groszek i wlać rosół. Gotować na wolnym ogniu do miękkości groszku (uważać, by się nie rozgotował).
Krok 3 - Przysmak z zielonego groszku foto
4
Odlać wywar. Dodać śmietanę i ser. Mieszać do połączenia składników. Podawać.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 4 - Przysmak z zielonego groszku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 05.05.2014 19:02
ciekawy przepis
Joannasz3190 05.05.2014 17:58
Rewelacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak