Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra w mące smażona

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 8 szt płatów
mąka pszenna 1-1,5 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
jajko 1 duże
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra w mące smażona

Kroki postępowania

1
Jajko wbijamy do miseczki dodajemy sól i pieprz i roztrzepujemy
Krok 1 - Flądra w mące smażona  foto
2
W jajku moczymy nasze flądry przez około 15 minut
Krok 2 - Flądra w mące smażona  foto
3
Z jajka flądry wyciągamy do mąki pszennej
Krok 3 - Flądra w mące smażona  foto
4
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z dwóch stron
Krok 4 - Flądra w mące smażona  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 05.05.2014 20:40
bardzo lubie fladry :)
Bernadeta1 05.05.2014 17:45
smaczna rybka
Czyki 05.05.2014 17:29
Ale narobiłaś ochoty:) pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak