Kalarepka z marchewką Eli

Kalarepka z marchewką Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1/2 kg
  • kalarepa

    3 sztuki
  • młode liście kalarepy

    kilka sztuk
  • masło

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną marchewkę,kalarepkę pokroić w kostkę,liście poszatkować,zalać małą ilością wody(żeby nie odlewać),posolić i ugotować do miękkości.Do warzyw dodać masło,oprószyć mąką,dodać pieprz,dokładnie wymieszać i zagotować.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

04.04.2012 11:51
super

Sarenka

23.10.2010 19:41
Zachecajace :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat