Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane szparagi

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
jajko 1 duża sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
masło 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane szparagi

Kroki postępowania

1
Szparagi opłukać, odciąć im twarde końcówki. Szparagi przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do nich trochę soli i cukier, zagotować. Gotować ok. 3 minuty.
Krok 1 - Panierowane szparagi foto
2
Następnie odcedzić i od razu przelać bardzo zimną wodą.
Krok 2 - Panierowane szparagi foto
3
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić odrobiną soli i pieprzu.
Krok 3 - Panierowane szparagi foto
4
Na patelni rozgrzać trochę oleju z masłem.
Krok 4 - Panierowane szparagi foto
5
Szparagi maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej.
Krok 5 - Panierowane szparagi foto
6
Kłaść na rozgrzany tłuszcz.
Krok 6 - Panierowane szparagi foto
7
Smażyć je na rumiano z każdej strony. Usmażone szparagi odsączyć na papierowym ręczniku.
Krok 7 - Panierowane szparagi foto
8
Podawać jako przekąskę lub jako dodatek do obiadu.
Krok 8 - Panierowane szparagi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bazylka 05.05.2014 22:54
Uwielbiam szparagi w każdej postaci.
Katarzyna59 05.05.2014 15:37
bardzo smaczne
Bernadeta1 05.05.2014 14:22
takie szparagi na pewno smaczne i warto zrobić
Pani Domu 05.05.2014 14:14
ciekawy pomysł na szparagi
Kejti 05.05.2014 14:06
Smacznie wyglądają :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak