Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cebula

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Podstawowe

cebula 6 szt
mięso mielone 500 g
białe wino 100 ml
ser żółty

Przyprawy

sól
pieprz
czosnek
lubczyk świeży
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cebula

Kroki postępowania

1
czyszczona cebulę zawinąć w folię aluminiowa i piec przez ok 20- 30 minut w piekarniku nastawionym na 180 stopni.
Półmiękkim cebulom odciąć czapeczkę a środek wydrążyć, tak by pozostały 2 warstwy.
Wydrążoną cebule posiekać i wymieszać z mięsem mielony, przyprawiając je do smaku.
Krok 1 - Faszerowana cebula foto
2
Tak przygotowanym farszem napełnić cebule. Umieścić je w naczyniach żaroodpornych zalać bulionem z białego wina,przypraw i oliwy. Przykryć aluminiową folią, piec w piekarniku przez 20 minut. Odkryć folię aluminiową i posypać tartym serem. Włączyć opcję grill i serek zarumienić na złoty kolor.
Krok 2 - Faszerowana cebula foto
3
Przykryć aluminiową folią, piec w piekarniku przez 20 minut. Odkryć folię aluminiową i posypać tartym serem. Włączyć opcję grill i serek zarumienić na złoty kolor. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Krok 3 - Faszerowana cebula foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 05.05.2014 16:52
Pyszności.
barbara11561 05.05.2014 16:25
takiej jeszcze nie jadłam-wygląda pysznie
adelajda 05.05.2014 15:59
NA pewno smaczne :)))
Krzysztof15 05.05.2014 15:27
musi byc smaczne
Triss 05.05.2014 15:21
apetyczny pomysł.;)
Ania84 05.05.2014 15:18
ale smaczne cebulki
Czyki 05.05.2014 14:53
Wspaniale wygląda i jakie smaczne:)
Marta1986 05.05.2014 14:12
bardzo smacznie:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak