Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z kury rosołowej w sosie koperkowym...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso gotowane 1/2 kg
jajko 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat
kasza manna 2 łyżki
włoszczyzna 1/2 pęczka
koper świeży 2 pęczki
masło 1 łyżka
rosół 6 szklanek
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
śmietana 12% 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
przyprawa w płynie - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z kury rosołowej w sosie koperkowym...

z ugotowanej połowy kury rosołowej brać mięso

włożyć do rozdrabniacza mięso, połowę włoszczyzny, całe jajko i zmiksować

przełożyć do miski i wymieszać z kaszką manną, tartą bułką, posiekanym pęczkiem koperku i dobrze wymieszać

do rondla wlać rosół i do gotującego się wkładać obsypane mąką pulpeciki, po wypłynięciu gotować z 5 minut na małym ogniu i wyjąć na talerz

na łyżce masła podsmażyć posiekany pęczek koperku i dać go do wywaru

doprawić cukrem, sokiem z cytryny, przyprawą w płynie, papryką ostrą

śmietanę wymieszać z mąką i ciut wodą i mieszając zagęścić sos - pulpety włożyć do sosu

podawać z ziemniakami, ryżem kaszą...........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak