Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w kokosowej panierce Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety pangi 4 sztuki
olej roślinny 3 łyżki
sos sojowy 4 łyżki
sos śliwkowy Tao Tao 2 łyżki
papryczka chilli z zalewy Tao Tao-posiekana 1 sztuka
wiórki kokosowe 5 łyżek
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
imbir w zalewie 1 posiekany
olej sezamowy 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
jajko 1 duże
sok z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w kokosowej panierce Eli

Umytą pangę(może być inna ryba)osuszyć papierowym ręcznikiem i przekroić na dwie części.Składniki marynaty ubić trzepaczką na emulsję.Zalać rybę marynatą,delikatnie wymieszać i włożyć do lodówki na kilka godzin.Wyjąć rybę z marynaty,osuszyć ręcznikiem papierowym,panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z kokosem.Smażyć rybę na gorącym oleju na rumiano.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.08.2014 21:15
ciekawy przepis
Karolina46 05.11.2012 20:20
mniam
Renataj 17.11.2011 22:02
Apetyczny przepis wart wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak