Panga w kokosowej panierce Eli

Panga w kokosowej panierce Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety pangi

    4 sztuki
  • olej roślinny

    3 łyżki
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • sos śliwkowy Tao Tao

    2 łyżki
  • papryczka chilli z zalewy Tao Tao-posiekana

    1 sztuka
  • wiórki kokosowe

    5 łyżek
  • olej do smażenia

  • czosnek granulowany

    1/2 łyżeczki
  • imbir w zalewie

    1 posiekany
  • olej sezamowy

    1 łyżka
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • jajko

    1 duże
  • sok z cytryny

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą pangę(może być inna ryba)osuszyć papierowym ręcznikiem i przekroić na dwie części.Składniki marynaty ubić trzepaczką na emulsję.Zalać rybę marynatą,delikatnie wymieszać i włożyć do lodówki na kilka godzin.Wyjąć rybę z marynaty,osuszyć ręcznikiem papierowym,panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z kokosem.Smażyć rybę na gorącym oleju na rumiano.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

27.08.2014 21:15
ciekawy przepis

Karolina46

05.11.2012 20:20
mniam

Renataj

17.11.2011 22:02
Apetyczny przepis wart wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat