Kapusta zasmażana z jabłkami

Kapusta zasmażana z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • jabłka

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • słonina

    5 dag
  • olej

    2 łyżki
  • nasiona kopru

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • zielenina

    1 łyżeczka
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę białą, poszatkowaną włożyć do naczynia, dodać ok 2 szklanki wrzącej wody, sól, olej, drobno pokrojoną cebulę i nasiona kopru. Zagotować, a następnie przykryć i gotować jeszcze ok. 15 minut. W tym czasie zetrzeć jabłka na tarce z największymi otworami i włożyć do prawie miękkiej kapusty. Mąkę lekko zrumienić na suchej patelni, dodać stopioną słoninę, wymieszać i zasmażkę połączyć z kapustą, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta

07.11.2013 08:32
pyszna propozycja

Iwusia

13.05.2013 23:17
pychotka do obiadu

olkaaa

19.02.2012 11:04
extra

olkaaa

19.02.2012 11:04
extra

Iwona51

25.11.2011 09:58
smaczna

Dorian

22.09.2011 12:30
nigdy nie jadlem z jablkiem, musze wyprobowac

Wafelek2601

08.04.2011 11:21
ciekawy pomysł z tym jabłkiem

Neetka90

29.03.2011 14:38
super

Neetka90

29.03.2011 14:37
super

Neetka90

29.03.2011 14:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat