Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana z jabłkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
jabłka 30 dag
cebula 1 szt
słonina 5 dag
olej 2 łyżki
nasiona kopru 1 łyżeczka
sól do smaku
zielenina 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana z jabłkami

Kapustę białą, poszatkowaną włożyć do naczynia, dodać ok 2 szklanki wrzącej wody, sól, olej, drobno pokrojoną cebulę i nasiona kopru. Zagotować, a następnie przykryć i gotować jeszcze ok. 15 minut. W tym czasie zetrzeć jabłka na tarce z największymi otworami i włożyć do prawie miękkiej kapusty. Mąkę lekko zrumienić na suchej patelni, dodać stopioną słoninę, wymieszać i zasmażkę połączyć z kapustą, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 07.11.2013 08:32
pyszna propozycja
Iwusia 13.05.2013 23:17
pychotka do obiadu
olkaaa 19.02.2012 11:04
extra
olkaaa 19.02.2012 11:04
extra
Iwona51
Iwona51 25.11.2011 09:58
smaczna
Dorian 22.09.2011 12:30
nigdy nie jadlem z jablkiem, musze wyprobowac
Wafelek2601 08.04.2011 11:21
ciekawy pomysł z tym jabłkiem
Neetka90 29.03.2011 14:38
super
Neetka90 29.03.2011 14:37
super
Neetka90 29.03.2011 14:37
super
Juleczka20 24.03.2011 07:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak