Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z dorsza

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 700 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
natka pietruszki
bułka czerstwa 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z dorsza

Fileta umyć i odskórzyć.Rybę przekręcić przez maszynkę do mięsa,razem z rybą zmielić cebulę i namoczoną i odciśniętą bułkę.Natkę pietruszki drobno posiekać .Dodać do ryby.Dodac sól i pieprz.Wbić jajjko i wyrobić masę.Formować kotlety ,które następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 05.05.2014 09:59
smacznie wygląda potrawa
halina17 05.05.2014 09:58
Smaczne kotlety z dorsza.
sylwia_sl 05.05.2014 09:18
lubię rybne kotlety
dodi 05.05.2014 08:42
pyszne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak