Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z wisienką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
śmietana 30% 100 ml
wiśnie kandyzowane 6 szt
cukier 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z wisienką

Kroki postępowania

1
Nalewamy do rondelka 150 ml mleka i rozpuszczamy żelatynę. Odkładamy na 15 minut.
Krok 1 - Panna cotta z wisienką foto
2
Dodajemy cukier, nastawiamy na ogniu i mieszamy aż całość się rozpuści, ale nie będzie wrzała.
Krok 2 - Panna cotta z wisienką foto
3
Zdejmujemy z ognia, dodajemy resztę mleka i śmietanę.
Krok 3 - Panna cotta z wisienką foto
4
Do każdej foremki wkładamy wisienkę, a następnie zalewamy zawartością rondelka. Wystudzamy, przez włożenie do lodówki na 2 h.

Przed podanie polewamy dowolnym dżemem/polewą.
Krok 4 - Panna cotta z wisienką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 22.08.2014 09:29
Pyszne danie! warto zrobić u siebie w domu.
ppaulina 05.06.2014 10:06
ale tu pysznie
Ola1984 05.05.2014 11:33
Uwielbiam panna cottę :) Twoja wygląda obłędnie.
Wiktoria29 05.05.2014 10:13
bardzo fajny deser
Alex_M 05.05.2014 09:44
smaczny deser :)
Wafelek2601 05.05.2014 09:06
Uwielbiam panna cotte
IKrakowianka 05.05.2014 09:04
uwielbiam takie desery
Konczi 05.05.2014 07:47
świetny deserek
fotoviderek 05.05.2014 07:24
Ładnie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak