Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsko wieprzowe z cebulką.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 2 łyżki
sól
pieprz
mięso wieprzowe łopatka 1 kg
przyprawa uniwersalna Kucharek
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsko wieprzowe z cebulką.

Mięso wieprzowe pokrajać w kawałeczki, tak jak na gulasz.
Na patelni rozpuścić smalec, wrzucić mięso wieprzowe i dusić pod przykryciem.

Do mięsa dodać sól i pieprz, wegetę i dalej dusić.
Gdy mięso jest prawie miękkie, dodać cebulę, wymieszać.
Uduszone mięsko podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.03.2011 14:52
No, na pewno jest dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak