Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki wątróbkowo-jabłkowe Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1.5 kg
cebula biała 4 sztuki
patyki do szaszłyków-namoczone w wodzie
olej roślinny 1/3 szklanki
Grill przyprawa ziołowa Prymat 2 czubate łyżki
sok z cytryny 1 sztuka
jabłka 2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki wątróbkowo-jabłkowe Eli

Wątróbkę umyć i obrać z błon i tłuszczu.Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokroić na kawałki.Cebulę też pokroić na kawałki.Na każdego szaszłyka brać po dwa patyki i nabijać cebulę,watróbke,jabłko i tak dalej.Na początku i końcu każdego szaszłyka powinna być cebula.Przed położeniem na grill,szaszłyki posmarować marynatą.Piec szaszłyki krócej jeżeli mają być lekko krwiste,lub dłużej jeżeli mają być dopieczone.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 13.10.2011 00:22
fajne :)
Pacia 03.08.2011 12:36
z wątróbki szaszłyków jeszcze nie jadłam-ciekawe:)
oliwkowa
oliwkowa 13.10.2010 19:28
Super
Dorota71 25.09.2010 10:37
wyglądają cudnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak