Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w cytrynie z folii

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
cebula 1 szt
cytryna 1 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w cytrynie z folii

Kroki postępowania

1
Pstrąga myjemy i osuszamy. Następnie nacieramy dokładnie w środku i na zewnątrz pieprzem cytrynowym.
Krok 1 - Pstrąg w cytrynie z folii foto
2
Natkę pietruszki myjemy
Krok 2 - Pstrąg w cytrynie z folii foto
3
i wkładamy do środka ryb.
Krok 3 - Pstrąg w cytrynie z folii foto
4
Ryby (każdą osobno) układamy na folii aluminiowej. Cytrynę kroimy na połówki i jedną połówką skrapiamy ryby.
Krok 4 - Pstrąg w cytrynie z folii foto
5
Druga połówkę kroimy na plasterki.
Krok 5 - Pstrąg w cytrynie z folii foto
6
Cebulę obieramy i kroimy na kawałki.
Krok 6 - Pstrąg w cytrynie z folii foto
7
Na rybach układamy plasterki cytryny i kawałki cebuli.
Krok 7 - Pstrąg w cytrynie z folii foto
8
Zawijamy w folię i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 25 minut.
Krok 8 - Pstrąg w cytrynie z folii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 19.02.2015 08:02
wspaniała ta rybka
Grazyna0211 04.05.2014 14:00
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak