Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa agrestowo-cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 łyzka mąki pszennej
3 szkl mleka
3-4 łyżki cukru
agrest 1 szkl
cytryna 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa agrestowo-cytrynowa

Obrany agrest zalewamy szklanką wody, dodajemy cukier i sok z cytryny. Gotujemy do miękkości. Miękkie owoce przecieramy lub miksujemy. W drugim garnku zagotowujemy większą część mleka wraz z cukrem waniliowym i zaciągamy jemąką wymieszaną z pozostałym zimnym mlekiem. chwilę gotujemy, mieszając, aż mleko zgęstnieje i po chwili łączymy je ze zmiksowanym agrestem. Podajemy lekko ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dasada1 06.08.2010 21:35
fajna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak