Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi białe 1 pęczek
szparagi zielone 1 pęczek
marchewka 1 sztuka
kostki mięsne 2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa Eli

Obrane szparagi pokroić na mniejsze kawałki(główki szparagów odkroić i ugotować osobno),marchewkę w kostkę.Do 2.5 litra wrzątku wrzucić kostki mięsne,pokrojone szparagi,marchewkę i gotować do miękkości.Zupę zmiksować,doprawić do smaku solą,pieprzem i maggi.Zupę wlać do talerzy i udekorować główkami szparagów.Zupę można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.Smacznego!

Ja wykorzystałam po pół pęczka szparagów białych i zielonych,oraz końcówki szparagów które zostały mi z tych w boczku na grilla(przepis w mojej galerii).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak