Zupa porzeczkowa

Zupa porzeczkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 szkl obranych czerwonych porzeczek

  • 4 łyżki cukru

  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

  • szczypta cynamonu

  • sucharki

    2-3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane owoce zagotowujemy z 3 szklankami wody, dodajemy cukier i cynamon. Po ok 5 min od zagotowania przecieramy owoce lub miksujemy je. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy z niewielką ilością zimnej wody i zagęszczamy zupę. Chwilkę gotujemy i studzimy. Podajemy z pokruszonymi sucharkami.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

23.09.2010 00:04
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat