Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porzeczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 szkl obranych czerwonych porzeczek
4 łyżki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
szczypta cynamonu
sucharki 2-3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porzeczkowa

Opłukane owoce zagotowujemy z 3 szklankami wody, dodajemy cukier i cynamon. Po ok 5 min od zagotowania przecieramy owoce lub miksujemy je. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy z niewielką ilością zimnej wody i zagęszczamy zupę. Chwilkę gotujemy i studzimy. Podajemy z pokruszonymi sucharkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 23.09.2010 00:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak