Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti bolognese

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 400 gram
makaron spaghetti 200 gram
przecier pomidorowy 400 gram
suszone pomidory 4 szt
pomidory krojone z puszki 1 opakowanie
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
margaryna 1 łyżka
oregano 1 łyżeczka
rozmaryn świeży 2 gałązki
oliwa 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ser żółty
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolognese

Makaron gotujemy al dente według informacji zawartych na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy na niej cebulę, następnie dodajemy mięso mielone, smażymy ciągle mieszając. Mięso doprawiamy pieprzem, oregano oraz rozmarynem, mieszamy wszystko razem. Dodajemy margarynę, drobno posiekane suszone pomidorki, przecier pomidorowy, pokrojone pomidory z puszki oraz posiekany ząbek czosnku, mieszamy i dusimy przez około 10 minut. Odcedzamy makaron, nakładamy na talerze, na to mięso, tarty żółty ser oraz całość posypujemy listkami natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 07.09.2014 08:33
Wspaniałe - same pyszności :D
Beata23 11.08.2014 11:15
pyszne danie
Kejti 06.05.2014 16:06
Bardzo lubię :-)
adelajda 04.05.2014 07:50
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak