Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek w miodzie i whisky

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

boczek parzony 1/2 kg

Marynata

miód gryczany 1 łyżka
sos sojowy 3 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
czosnek ząbki 5 ząbków
sos worcestershire 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
whisky 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek w miodzie i whisky

Boczek kroimy na grubsze plastry-ja kupiłam już pokrojony. Przyrządzamy marynatę: Miód mieszamy z koncentratem i ketchupem dodajemy drobniutko posiekany czosnek lub przeciśnięty przez praskę,wlewamy płynny miód sos sojowy i worcester ,oliwę doprawiamy do smaku przyprawami,wlewamy whisky,mieszamy wszystko razem.Pokrojony boczek smarujemy pędzelkiem marynatą i odstawiamy na co najmniej 4 godziny do lodówki albo na całą noc.Następnego dnia grillujemy z każdej strony aż będzie chrupiący.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 25.05.2014 00:18
co za połączenie..pyszności
Katarzyna59 03.05.2014 17:06
aż ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak