Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w boczku Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi białe 1/2 pęczka
szparagi zielone 1/2 pęczka
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w boczku Eli

Szparagi obrać.Do wrzącej wody dodać soli i cukru do smaku,włożyć szparagi i gotowac 5 minut.Szparagi wyjąć z wrzątku,przełożyć do lodowatej wody i ostudzić.Każdy szparag owinąć plastrem boczku i spiąć trzema wykałaczkami.Piec na grillu aż boczek będzie chrupki.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 15.08.2011 08:05
ciekawe
oliwkowa
oliwkowa 22.05.2011 20:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak