Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koszyczek z jaja na avocado

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

jajko 4 szt.
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
natka kolendry 1 pęczek

Dodatki

avocado 1 szt.
czosnek
sól do smaku
ocet balsamiczny
kiełki

Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczek z jaja na avocado


Dojrzałe awokado miksujemy z 1 ząbkiem czosnku i szczyptą soli. Skrapiamy sokiem z limonki aby pasta nie ciemniała. W moździerzu ucieramy kolendrę z czosnkiem, 1 łyżką oliwy i szczyptą soli. 4 kokilki wykładamy folią spożywczą, wnętrze smarujemy marynatą, do każdej z kokilek wbijamy po 1 jajku. Folię z jajkiem zawijamy szczelnie, aby powstała kuleczka - sakiewka, którą wkładamy do wrzątku na ok. 3 minuty. Ugotowane jajka układamy delikatnie na paście z czosnkowego awokado, polewamy resztą marynaty, odrobiną oliwy i octem balsamicznym, obok układamy kiełki cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 03.05.2014 20:43
pięknie podane, a jajko z awokado jest pyszne
DorotaZ 03.05.2014 18:06
Świetnie podane:)
Christopher 03.05.2014 17:45
Wygląda bardzo interesująco,ładne.
brioszka 03.05.2014 14:55
wow, wygląda fenomenalnie!
Bernadeta1 03.05.2014 14:19
smaczne i pięknie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak