Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,50 kg
smalec 100 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona

Mięso umyć, posolić, polać smalcem, wstawić do piekarnika i upiec, polewając powstałym w czasie pieczenia sosem.
Kiedy sosu będzie ubywać, podlewać wodą, a mięso obracać.
Po upieczeniu mięso wyporcjować razem z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 14.11.2011 19:08
pyszna, choć dodaję trochę więcej przypraw
gusia1000 25.03.2011 18:47
Super.
Mysiunia 23.09.2010 09:19
super szyneczka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak