Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM Z GROSZKU Z MIĘTĄ

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielony groszek 450 g
bulion warzywny 650 ml
mięta liście 1/2 szklanki
cebula biała 1 szt
olej z pestek winogron 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KREM Z GROSZKU Z MIĘTĄ

Cebulę obieram, kroję dość drobno i szklę na rozgrzanym oleju.
Następnie wrzucam groszek, dodaję bulion i całość gotuję aż do
miękkości groszku, dodając po 5 minutach gotowania liście mięty
(mogą być w całości). Gdy groszek zmięknie, zdejmuję z palnika
i za pomocą blendera miksuję na gładki krem. Doprawiam
białym pieprzem i ewentualnie solą bądź sosem sojowym (pominęłam).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 03.05.2014 10:44
Na pewno pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak