Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek z białą kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 4 szt.
zakwas na żur 1 but.
cebula 1 szt.
rosół 1,5 litra
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1 mały
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt.
ziemniaki 1/2 kg.
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: żurek z białą kiełbasą

Ziemniaki obrać pokroić w drobną kostkę i ugotować z dodatkiem soli,odcedzić i odstawić.Rosół wlać do garnka i zagotować a w międzyczasie obrać i pokroić warzywa w kostkę lub półplasterki,pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oliwie dodać do rosołu wraz z warzywami oraz liściem laurowym i gotować do miękkości.Włożyć białą kiełbasę do gotującej się zupy doprawić do smaku solą,pieprzem oraz majerankiem.Na koniec wlać żur wymieszać i zagotować.Po odstawieniu z ognia połączyć zupę z ziemniakami wcześniej ugotowanymi.Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 12.05.2014 18:02
pyszny,podobnie pyszny robi dziadek :)
Kejti 05.05.2014 21:21
Lubię żurek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak