Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane grzybki leśne

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
pieprz ziarnisty 10 szt
ziele angielskie 8 szt
Goździki całe Prymat 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
cebula 4 szt
ocet 250 ml
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane grzybki leśne

Grzyby umyć, odciąć trzony. Kapelusze osolić, włożyć do rondla, dodać pokrojoną w plastry cebulę i przyprawy, dusić na wolnym ogniu, mieszając, aby nie przywarły. Gdy sos wyparuje, zalać octem dopełnionym wodą do 1,5 szklanki. Gotować 5 minut, a następnie wyłożyć do słoików i pasteryzować 15 minut. Przechowywać w chłodnym, suchym pomieszczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 11.10.2012 16:27
Takie grzybki są super
Katarzyna59 10.08.2012 09:47
extra
mirosława4 26.05.2012 20:56
smaczne
olkaaa 06.03.2012 07:56
uwielbiam
Monika193
Monika193 06.07.2011 23:11
uwielbiam grzyby!
ewaa 25.06.2011 22:46
super
pigila
pigila 07.06.2011 19:08
super
MAR3STA 20.02.2011 09:48
fajnie jest zbierać takie grzybki, tylko obierać je to nie za bardzo się chce;)
PaniMISIOWA 04.01.2011 16:21
pyszności!
Margo1 22.12.2010 10:14
też mam takie w słoiczku ale jakoś do obiadu nie mam ochoty ich ruszać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak